NederlandsEnglish
Op werkdagen vóór 15.00 uur besteld, dezelfde dag of uiterlijk de volgende dag verzonden || Gratis verzending vanaf € 50,-!
Sensorische hulpmiddelen & kado's voor angst-, paniek- en stressklachten

Lekker in je vel met Kalmeleon!

Over Ons

Ik ben Kristi Janssen en Kalmeleon is door mij opgericht. Ik kom oorspronkelijk uit Amerika vandaan, maar woon nu al 15 jaar in Nederland.

Voordat ik hier was gekomen, was ik student, met als hoofdvak psychologie, maar  door zware persoonlijke en economische omstandigheden kon ik mijn studie niet afmaken.

In 2009 kreeg ik de diagnose gegeneraliseerde angststoornis en paniekstoornis. Ik heb vooral geleerd om met mijn stoornissen om te gaan, maar 2011 was een ongelooflijk uitdagend jaar voor mij, zowel persoonlijk als professioneel, en begin 2012 kreeg ik uiteindelijk een door stress veroorzaakte psychose.

Ik was bijna 2 jaar met ziekteverlof, en werkte uitgebreid aan mijn herstel met mijn man en mijn psycholoog. Het was op mijn lange weg naar herstel, dat ik uiteindelijk werd gediagnosticeerd met PTSS en complexe trauma (C-PTSS), waarvan ze geloven dat deze aandoeningen samen met mijn persoonlijke worstelingen in 2011 uiteindelijk ook een rol speelden in mijn ernstige stress-intolerantie en mijn langdurige angststoornissen.

De gebeurtenissen van 2012 en 2013 hebben mijn leven voor altijd veranderd. Sinds 2013 ben ik gedeeltelijk arbeidsongeschikt en sinds 2017 werk ik vanuit huis om mijn stressniveau onder controle te houden. Tot 2022 was ik eigenaar van een sucesvolle maar kleinschalige spirituele webwinkel, totdat ik op het idee kwam om met Kalmeleon te beginnen.

Hoewel ik al die jaren ook last van mijn geestelijke gezondheid heb, heeft het mijn passie voor psychologie nooit gestopt. In feite heeft het me waarschijnlijk nog gepassioneerder gemaakt, omdat ik persoonlijk weet hoe uitdagend het leven is als je één (of meer!) psychische stoornis hebt.

Ik weet heel goed hoe moeilijk het is om tijdens een minder psychische fit moment te weten best hoe je je emoties en stemmingen kunnen reguleren. Ik weet ook hoe moeilijk het kan zijn om te concentreren, en hoe vermoeiend en overweldigend het kan zijn om in veel verschillende fysieke winkels en webwinkels te zoeken naar hulpmiddelen en zelfhulpproducten.

Sinds het begin van de pandemie in 2020 heb ik ook gemerkt dat ik en zoveel anderen mensen meer last hebben van hun geestelijke gezondheidsklachten,evenals sommige mensen die deze soms angstaanjagende symptomen voor de eerste keer ervaren! Het is ook sinds corona nu moeilijker om naar therapeuten en hulpdiensten te gaan vanwege te lange wachtlijsten. Om jezelf dus te helpen is het belangrijk om hulpmiddelen en zelfhulpproducten te zoeken. Ik zie in deze tijd dat mensen hebben hulp echt nodig.

In mijn eigen zoektocht naar hulpmiddelen en zelfhulpproducten kwam ik er al snel achter dat in Nederland er zijn aardig wat handige winkels voor dementiepatiënten en volwassenen en kinderen in het spectrum, maar geen (web)winkels voor mensen met bijvoorbeeld angstklachten, depressie of stress.

Om deze reden heb ik Kalmeleon opgericht. Mijn doel is eenvoudig, maar zeer belangrijk: ik wil je helpen informatie en zintuigelijke manieren te vinden om met je psychische klachten om te gaan. En als ik dat kan doen door ook een glimach op je gezicht te toveren, dan vind ik dat heel fijn!

Kom samen met mij je reptielenbrein tot rust brengen – en voel je goed in je vel met Kalmeleon.

Kristi