Self-care copingstrategieën & informatie voor angst- en stressmanagement
kalmeleon chameleon

Voel je lekker in je vel met Kalmeleon!

Search

Over Ons

Ik ben Kristi Janssen en Kalmeleon is door mij opgericht. Ik kom oorspronkelijk uit Amerika vandaan, maar woon nu al 17 jaar in Nederland.

Voordat ik hier was gekomen, was ik student, met als hoofdvak psychologie, maar  door persoonlijke en economische omstandigheden kon ik mijn studie niet afmaken.

In 2009 kreeg ik de diagnose gegeneraliseerde angststoornis en paniekstoornis. Ik heb vooral geleerd om met mijn stoornissen om te gaan, maar het kostte veel tijd en energie om te komen waar ik nu ben.

Mijn herstelproces begon in 2011, maar kwam pas echt op gang toen ik begin 2012 mentaal en fysiek instortte. 2011 was een ongelooflijk uitdagend jaar voor mij, zowel persoonlijk als professioneel. Ik verkeerde in een constante staat van stress vanwege problemen met toxische familieleden, de dood van een dierbare en de voorbereiding van mijn bruiloft, terwijl ik veel te veel ongecompenseerde overuren maakte in mijn snelle en competitieve baan in het hart van Amsterdam. Het was duidelijk dat ik niet al te lang in deze staat van overfunctioneren kon blijven leven. Mijn angstproblemen werden veel ernstiger. Ik had meer dagen dan niet meer dan 8 keer per dag flinke paniekaanvallen en mijn geestelijke gezondheid ging achteruit. Ik kreeg uiteindelijk een door stress veroorzaakte psychose.

Ik was bijna 2,5 jaar met ziekteverlof, en werkte uitgebreid aan mijn herstel met mijn man en mijn psycholoog. Het was op mijn lange weg naar herstel, dat ik uiteindelijk werd gediagnosticeerd met PTSS en complexe trauma (C-PTSS), waarvan ze geloven dat deze aandoeningen samen met mijn persoonlijke worstelingen in 2011 uiteindelijk ook een rol speelden in mijn ernstige stress-intolerantie en mijn langdurige angststoornissen.

De gebeurtenissen van 2011 en 2012 hebben mijn leven voor altijd veranderd. Sinds 2013 ben ik gedeeltelijk arbeidsongeschikt en sinds 2017 werk ik vanuit huis om mijn stressniveau onder controle te houden. Tot 2022 was ik eigenaar van een sucesvolle kleinschalige spirituele webwinkel, totdat ik op het idee kwam om met Kalmeleon te beginnen.

Hoewel ik al die jaren ook last van mijn geestelijke gezondheid heb, heeft het mijn passie voor psychologie nooit gedempt. In feite heeft het me waarschijnlijk nog gepassioneerder gemaakt, omdat ik persoonlijk weet hoe uitdagend het leven is als je één (of meer!) psychische stoornis hebt.

Ik weet heel goed hoe moeilijk het is om tijdens een minder psychische fit moment te weten best hoe je je emoties en stemmingen kunnen reguleren. Ik weet ook hoe moeilijk het kan zijn om te concentreren, en hoe vermoeiend en overweldigend het kan zijn om in veel verschillende fysieke winkels en webwinkels te zoeken naar hulpmiddelen om angst-, stress- en (c)ptss-symptomen te verlichten.

Sinds het begin van de pandemie in 2020 heb ik ook gemerkt dat ik en zoveel anderen mensen meer last hebben van hun geestelijke gezondheidsklachten,evenals sommige mensen die deze soms angstaanjagende symptomen voor de eerste keer ervaren! Het is ook sinds corona nu nog moeilijker om naar therapeuten en hulpdiensten te gaan vanwege te lange wachtlijsten. Om jezelf dus te helpen is het belangrijk om informatie,  hulpmiddelen en zelfregulatietools te zoeken. Ik zie in deze tijd dat mensen hebben hulp echt nodig.

In mijn eigen zoektocht naar informatie en hulpmiddelen kwam ik er al snel achter dat in Nederland er zijn aardig wat handige websites en webwinkels voor dementiepatiënten en volwassenen en kinderen met ADHD of in het spectrum, maar bijna geen webwinkels voor mensen met angst-, stress- en traumaklachten.

Om deze reden heb ik Kalmeleon opgericht. Mijn doel is eenvoudig, maar zeer belangrijk: ik wil je helpen informatie en copingstrategieën te vinden om met je angst-, stress- en (c)ptss-klachten om te gaan. En als ik dat kan doen door ook een glimach op je gezicht te toveren, dan vind ik dat heel fijn!

Kom samen met mij je reptielenbrein tot rust brengen – en voel je je lekker in je vel met Kalmeleon.

Kristi